Miha Matlievski

Biografija:

Miha Matlievski je biznis trener koji preduzetnicima i rukovodiocima pomaže da pronađu uspeh i ispunjenje - koristeći lični neuspeh!
Sa samo 18 godina, tada slovenački srednjoškolac Miha, sanjao je da postane uspešan preduzetnik. Kako bi ostvario svoje želje narednih 12 godina posvetio je samo tome. Rezultat je bio: 4 uspešne kompanije i 15 miliona dolara na ličnom računu.
U decembru 2009. dobio je neočekivani poziv iz banke koji je promenio sve. Ovaj događaj pokrenuo je lavinu drugih negativnih dešavanja koja su dovela do bankrota sve četiri njegove kompanije. Odjednom, imao je 30 godina i odgovornost za dug od 5 miliona dolara. "Bojao sam se susreta sa ljudima, jer sam znao da među njima ima mnogo onih dugujem novac. Neki su mi slali i pretnje smrću..."
Ovakve brige pojačavale su osećaj anksioznosti i depresije. Želeo je da misli pozitivno, ali mu nije polazilo za rukom. Nakon godinu dana počele su da ga posećuju i samoubilačke misli. Kaže da je ostao živ jer je znao da bi, i posle njegove smrti, njegova porodica bila suočena sa dugovima.
Godine su prolazile i u borbi sa očajem Miha je sebi polako počeo da priznaje: "Ti si napravio promašaj". Počeo je da oseća prosvetljenje i konačno prestao da krivi druge za ono što mu se dogodilo. Tada je po prvi put mogao da zamisli da krene iznova. Prihvatajući neuspeh, konačno je bio spreman da krene ispočetka.
2014. rešio je da uzme svoj život u svoje ruke. Dogodio se čuveni "A-ha momenat". Okrenuo je novi list. Znao je da mora da napravi nešto veliko i za početak osnovao start up. Projekat se odvijao dobro i Miha je uskoro vratio sve dugove. Onda je otišao na odmor sa kojeg se vratio sa idejom za novi biznis.
Zahvaljujući medijima u Sloveniji priča o njemu postala je viralna. Nazivali su ga "The Fail Coach". Odlučio je da svojom pričom motiviše druge preduzetnike širom sveta da imaju zdrav odnos sa neuspehom i tako dostignu viši nivo uspeha.

Predavanje:

Kako razviti zdrav odnos sa neuspehom

Depresija, anksioznost, pokušaj samoubistva... Sve i svašta je preživeo zbog poslovnih neuspeha i milionskih gubitaka. Dobro je naučio lekciju i uzdigao se kao feniks. Međutim, to ne znači da Miha Matlievski danas ne greši. Razlika je u tome što sada na neuspeh gleda drugačije. Zna kako da postavi zdrave osnove poslovanja i sistem kako bi što ranije prepoznao opasnost od fijaska.
Svoje teškom mukom naučene lekcije podeliće sa vama.
Miha iz ličnog iskustva zna: što veću stvar hoćeš da napraviš, to su veće šanse za fail. Ali, magija se dešava van zone komfora!

SHARE: