Marko Ljubičić

Business Development Representative / 3Lateral

Biografija:

Marko Ljubičić rođen je i odrastao u Novom Sadu, gde je na Fakultetu tehničkih nauka, Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment, masterirao 2006. godine. Naredne godine Vlada Narodne Republike Kine dodeljuje mu stipendiju za doktorske studije iz oblasti biznis menadžmenta na Donghua univerzitetu u Šangaju. Po sticanju zvanja doktora nauka, Marko nastavlja svoj istraživački i predavački posao na istom univerzitetu kao profesor, gde ostaje do 2018. godine. U toku 11 godina života u Šangaju, pored rada u okviru akademske zajednice, sa mladim ljudima iz gotovo svih zemalja sveta, kao i sa kineskim studentima, bio je partner u nekoliko konsultantskih kompanija u oblasti menadžmenta.
Dugogodišnje iskustvo u putovanju širom sveta, u akademske, poslovne i svrhe istraživanja svetskih kultura i tradicija, omogućilo je Marku uvid i razumevanje, između ostalog, i industrije zabave, gejminga, IT-a. Njegova široka interesovanja, od istorije, filozofije i umetnosti, do tehnologija, kao i visoko vladanje nekoliko svetskih jezika, bili su preduslovi za istraživanja u oblastima veštačke inteligencije i mašinskog učenja, tj. njihovim filozofskim aspektima, gde se Marko trudi da da svoj doprinos 3Lateralovom radu i istraživanju digitalnih ljudi.
U okviru tima koji radi na razvoju i proizvodnji hardvera za digitalizaciju ljudi, Marko se bavi komercijalizacijom proizvoda na azijskom tržištu.

Predavanje:

Šta su digitalni ljudi?

Šta nas čini ljudskim bićima?
Gde su naše fizičke granice?
Šta stoji iza sintagme “digitalni ljudi”(digital humans)?
Na koji način tehnologije koje je 3Lateral razvio omogućavaju profesionalcima i entuzijastima da kreiraju digitalne replike ljudi, tako da interakcija sa njima u Unreal Engine-u simulira uverljivu interakciju sa čovekom.
Sve ovo, i još po nešto, biće tema razgovora sa predstavnikom jedne od najinovativnijih kompanija u Srbiji, i celom svetu.

SHARE: