Nevena Praizović

Biografija

Master pravnik ekonomske analize prava, samostalni savetnik u Odeljenju za razvoj Digitalne agende u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.
Poseduje devet godina radnog iskustva u oblasti trgovine, elektronske trgovine i zaštite potrošača. Aktivno je učestvovala u pisanju novog Zakona o trgovini i izmena i dopuna Zakona o elektronskoj trgovini. Takođe, učestvovala je pisanju i pripremi trenutno važećeg Zakona o zaštiti potrošača i svih podzakonskih akata iz te oblasti. Poseduje iskustvo u sprovođenju EU IPA projekata iz oblasti zaštite potrošača čiji je korisnik resorno ministarstvo.
U sprovođenju Twining projekta „Dalji razvoj zaštite potrošača u Srbiji“ bila je na poziciji stalnog twining savetnika zemlje korisnice (RTA) i dala doprinos sprovođenju zakonodavne projektne komponente i projektne komponente koja je uključivala obuke i radionice za zainteresovane strane.
Nevena Praizović ima višegodišnje iskustvo u predstavljanju novih zakonskih rešenja, te je do sada u svojstvu predavača učestvovala na brojnim stručnim savetovanjima i radionicama namenjenim privredi, uključujući i specijalizovane in-house obuke namenjene pojedinačnim privrednim subjektima. Osim što raspolaže veštinama komunikacije i prezentacije zakonskih tema, Nevena Praizović je i autor brojnih stručnih pravnih tekstova i komentara iz oblasti trgovine, internet trgovine i zaštite potrošača.

SHARE: