Webiz CRYPTO ZONE: Kriptovalute i zbog čega moraš (bar) da ih razumeš?

AUTOR:

Jelena Đorđević

OBJAVLJENO:

14. mart 2018.

Niko sa sigurnošću ne može reći kada će i u kojoj formi kriptovalute biti prihvaćene i korišćene. Da li će postati legalno sredstvo za plaćanje? Koje će kriptovalute postati dominantne, postojeće ili nove? Hoće li se smatrati hartijom od vrednosti? Kako će se onemogućiti pranje novca ili finansiranje ekstremističkih grupa? Ipak, ono što se može već sada primetiti jesu naznake da će kriptovalute opstati. Napravljeni su prvi koraci kako sa stanovišta države i nadnacionalnih institucija, tako i od strane privatnog sektora. Centralne banke više ne žmure na pojavu kriptovaluta, a preduzetnici, startapi i kompanije se utrkuju da pronađu adekvatnu i legalnu primenu.

Zbog toga smo odlučili da na Webizu po prvi put oformimo CRYPTO ZONE - zaseban blok predavanja koji će se baviti isključivo kriptorevolucijom. Čitavo subotnje popodne (24.mart), od 15:30 do 19 sati, u takođe novoj, Safex sali za predavanja, pričaćemo o temi o kojoj bi danas svi voleli, ali retko ko se zapravo do tančina razume.

Tri predavanja, jedan panel i petoro predavača doprineće da razumete zbog čega celu planetu trese kripto groznica!
Daniel Dabek osnivač Safex-a, ispričaće vam zbog čega je odlučio da se iz Silikonske doline preseli u Beograd i na području Balkana aktivno učestvuje u, kako kaže, kreiranju najsvetlije revolucije čovečanstva. O svom predavanju "Moj put oko sveta, iz fotelje: Zašto kriptovalute?" kaže:

- Samo jedan odlazak u Meksiko može čoveku da promeni karijeru i totalno preusmeri put ka uzbudljivom svetu kriptovaluta. Pogled na svet će vam se zauvek promeniti kada jednom spoznate pravu potrebu za bitkoinom i drugim kriptovalutama, kao i njihovu sposobnost da zauvek promene finansijski svet koji danas poznajemo. Angažovanjem u globalnom tržištu i umrežavanjem sa ljudima širom sveta, možete generisati ozbiljan izvor prihoda. Sa tim saznanjem, otvorena saradnja i originalne ideje mogu da doprinesu razvoju globalne baze znanja.

Potpredsednik Bitcoin Asocijacije Srbije, Arvin Kamberi i Osnivač onlajn servisa za otkup i prodaju bitkoina ecd.rs, Aleksandar Matanović vodiće vas kroz panel ""Budućnost kripto valuta - Sredstvo plaćanja ili digitalno zlato?" u kome ćete saznati kako se kriptovalute ponašaju pod pritiskom masovne adapcije, koliko će implementacija sačekati i na koji način bitkoin mreža može da se uveća do razmera potrebnih za nesmetano globalno poslovanje.Ivana Todorović, Chief Economist u Safex Developers, održaće predavanje "Kripto(r)evolucija" i objasniće nam šta kriptovalute čini inovacijom 21. veka.

- Kao i svaka inovacija, i kriptovalute su trenutno u fazi pronalaska puta do korisnika i masovne primene. Iako je od nastanka bitkoina prošlo deset godina, upotreba kriptovaluta je daleko od opšteprihvaćene. One se skoro isključivo vezuju za finansijska tržišta i najčešće koriste u spekulativne i, daleko ređe, investicione svrhe. Ipak, da bi ova inovacija opstala u dugom roku ona mora postati deo svakodnevice.

Ukoliko ste na početku karijera, predavanje Ivane Ćurić, HR menadžera u Balkaneumu, verovatno će vam biti veoma zanimljivo. Ona kaže da bi trebalo da "bacite sve što sada radite i počnete da radite na kriptovalutama".

Zašto je važno da razvoj svoje karijere usmeriš baš u ovom smeru? Zašto je ovaj karijerni potez sada posebno relevantan? Za koga je to dobra odluka? Za developere, dizajnere marketinške stručnjake? Ipak, Ivana kaže:

- Važni smo i mi ostali, koji podržavamo uspešno poslovanje! Na ovom predavanju pokrićemo teme ličnog razvoja, agilne organizacije, kulture pokretanja i rada u startapu i odabira vaše sledeće pozicije. Sve što treba da znate, kako biste doneli pravu odluku, pripremili se za proces selekcije i postavili očekivanja.Dođite da zajedno analiziramo koncept kriptoekonomije i uvidimo sve mogućnosti kriptovaluta.
Vidimo se u Safex sali u subotu!
Ukoliko se još uvek niste prijavili za Webiz konferenciju pratite LINK.


SHARE:

AUTOR:

Jelena Đorđević

OBJAVLJENO:

14. mart 2018.