2017

Webiz

Peta po redu Webiz konferencija je zbog malog jubileja morala da bude posebna. Od 30. marta do 2. aprila 2017. godine, preko hiljadu posetilaca je učinilo da peto izdanje konferencije bude zaista najbolje do sada!

Po prvi put smo ugostili predavača iz Silicijumske doline – Steli Efti (Close.io) i prvi put smo na bini imali tada ministarku Vlade Srbije – Anu Brnabić. Prvi dan su obeležili Branko Milutinović (Nordeus) i Lazar Džamić (kreativni strateg).

Zanimljiva i korisna predavanja drugog dana Webiza održali su Bojan Leković (Kupujem prodajem), Tatjana Savić (Eipix), Veljko Vasić (Microsoft Development center Srbija), Katarina Becić (Ableton), Mika Tasić (konsultant u Google-u), Nataša Đukanović (Domain.me). Dan je završen panelom “Kako da otvorite vrata velike kompanije?” koji je bio veoma informativan za mlade zrenjaninske studente u publici.

Treći dan tradicionalno je ostao rezervisan za priče o start up-ima i uspešnim, motivacionim preduzetničkim pričama iz Srbije.

Najveći izazov Webiza 5.0 bio je - prostor! Sala hotela Vojvodina bila je tesna za sve posetioce koji su želeli da slušaju predavanja. Iako nas je ova činjenica potajno radovala, znali smo da ovaj problem naredne godine nekako moramo da prevaziđemo. I ne brinite, imamo rešenje za Webiz 6.0! ;)

Networking aktivnosti ove godine dostigle su vrhunac. Posebnu salu, u prizemlju hotela Vojvodina, adaptirali smo isključivo za dnevne networking aktivnosti. Naši posetioci su u ovom ambijentu imali priliku da se druže, rade, zakazuju poslovne sastanke a da pritom sve vreme prate i live stream iz glavne sale za predavanja.

Webiz žurke su u skladu sa jubilejom dostigle neki novi nivo, pa smo učesnicima dali malo više vremena za spavanje i predavanja su počinjala nešto kasnije. Jedne večeri veselili uz tamburaše u pivnici "Četir konja debela", a druge ostali do kasno u baru "Kafemat".

ako se Webiz pozicionirao kao najmasovnijih konferencija u Srbiji, iako je naš tim sada već uigran, iako je podrška partnera velika - slagaćemo vas ako kažemo da nemamo trenu pred Webiz 6.0!