Relja Milanković

Biografija

Relja je srpski umetnik i muzički producent. Jedan je od osnivača Bassivity Music Group, prve i najveće hip hop izdavačke kuće na Balkanu.
On je CEO kasnije formirane Bassivity Digital i Bassivity Music izdavačke kuće, suosnivač i CEO Loudpack Zone radija i CEO marketinške agencije Soulflower.
Relja vodi Bassivity Studio 7 u Beogradu koji pored uspešnihi projekata predstavlja i zvanični studio za sinhronizaciju Warner Brothers studia za Srbiju i Crnu Goru.
Rođen je u Beogradu, odrastao u različitim naseljima zbog čestih selidbi. Napustio je školu sa 16 godina i počeo da radi kao inženjer zvuka u studijima za snimanje. U tom periodu bio je član hip hop dueta Crni protokol, koji je obeležio početak novog talasa hip hopa krajem 90tih kod nas. Jedno vreme bio je domaćin radio emisije na B92.
Početkom dvehiljaditih radi kao producent na debitantskim albumima nekih od najznačajnijih hip hop umetnika kod nas. Osniva rep duo Vip koji se smatra jednim od najrelevantnijih i najuticajnijih rep grupa kod nas. Relja je prvi MC koji je koristio multi rhyme schemes i njegov uticaj evidentan je u mnogim pesmama današnjih umetnika.

SHARE: