Milan Dobrijević

Šef Odeljenja za razvoj digitalne agende
/ Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Biografija

Milan Dobrijević je dugogodišnji borac za digitalizaciju ovog društva i njegove privrede - od decembra 2012. do danas, kao šef Odeljenja za informaciono društvo, a zatim i šef Odeljenja za razvoj digitalne agende u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije. Milan pomaže državnoj sekretarki da koordinira i upravlja svim ključnim projektima vezanim za informacionu tehnologiju u Ministarstvu. Milan takođe pomaže u razvoju inovativnih projektnih ideja i promoviše sveobuhvatnu digitalizaciju srpske administracije i društva. Uspešno je vodio mnoge projekte u oblasti e-uprave, širokopojasnih mreža, obrazovne ICT infrastrukture, e-poslovanja i e-trgovine itd.

Takođe, od jula 2012. Milan je predsednik Upravnog odbora akademske mreže Republike Srbije - institucije koja pruža informacionu i komunikacionu infrastrukturu za više od 2.000 institucija obrazovanja, nauke i kulture u Srbiji, uključujući praktično sve škole i fakultete u državnom vlasništvu.
Od juna 2011. do decembra 2012., Milan je bio pomoćnik direktora za informacione tehnologije u Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja i projektni menadžer na jednom od najvećih projekata javne administracije u Srbiji koji je rezultirao osnivanjem Centralnog registra.

Diplomirao je na odseku za informatiku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

SHARE: