Arvin Kamberi

Potpredsednik, Bitcoin Asocijacija Srbije

DiploFondacija

Biografija

Arvin radi u Diplo Fondaciji, na Ženevskoj Internet Platformi gde je urednik oblasti "e-money and Virtual Currencies". Ženevska Internet Platforma je inicijativa Švajcarske vlade za praćenje globalnih digitalnih politika. Podpresednik je Bitkoin Asocijacije od 2017. i aktivno je uključen u rad i praćenje međunarodnih organizacija i stanradardizacionih tela za Internet (UN Internet Governance Forum, ICANN, ITU i druge). Piše o bitkoinu, blokčejnu, globalnim regulatornim okvirima za kriptovalute, i decentralizaciji kao načinu koncenzusnog odlučivanja. Govornik je međunarodnih događaja na temu criptocurrency i blockchain kao i na forumima UN IGF (UN Forum Upravljanja Internetom) i EuroDIG (Evropski DIjalog o Upravljanju Internetom).

Predavanje

Kako će bitkoini, blokčejn i kriptovalute oblikovati budućnost?

Na predavanju ćemo saznati zašto je borba za kontrolu podataka budućnost internet industrije. Na početku nove tehnološke revolucije određuje se put kojim ćemo nastaviti. Novi izazovi predstavljaju nove šanse. U svetu u kojem su ljudi već povezani, šta je sledeće što dolazi na red da se poveže? Nova generacija internet korisnika će zahtevati robustno a opet delikatno rešenje kojim ćemo odagnati naše strahove o društvu bez privatnosti.
Za mnoge od nas, rešenje leži u decentralizovanom pristupu. Da li blokčejn nudi rešenje za pitanja poverenja? Čućemo koji su mogući biznis modeli za aplikacije zasnovane na blokčejnu. Pokušaćemo da da damo odgovor na pitanje kako će blokčein i kriptovalute oblikovati budućnost.

Modul

Podaci naši nasušni